Sunday, March 23, 2008

DALAM KENANGAN

Detik- detik yang lalu


Lalu membawa bayu


dan kabus melindungi bayu


Hari- hari yang indah


indah tiada makna




Aku terkenangkan sesuatu. Call me corny or whatever you wish to call me or repetitive sometimes, but di tengah kesibukan yang memang sepatutnya agak sibuk...aku masih lagi sempat mencuri sedikit masa untuk menulis di sini.

Aku berasa aku seperti mengimbas semula memori lama. Sebelum dia pergi meninggalkan aku. Buat dua hari ini, I finally be able to relive the memory back. Memori aku dan dia. Walaupun tak sama, namun tetap juga menjadi satu experienced yang menggembirakan aku.

Masih teringat lagi perkara- perkara yang menarik yang aku buat terhadap dia. Mungkin dia juga muak melihat muka aku yang sentiasa memandangnya tanpa jemu dan tidak berganjak sedikit pun. Segala kegembiraan dan kesukaan aku semuanya dia boleh berikan. Dia juga pandai menyimpan rahsia, malah memori kenangan terindah aku juga tersimpan kemas dengan dia.


Tak terlafaz berat di riba


meruntas segala-gala


dari daku



Kenyataan yang pahit untuk diterima adalah dia sudah pergi meninggalkan diriku. Tiada lagi dirinya menemani saban malam, tiada lagi dirinya yang dapat membantu aku pada saat yang genting. Pemergian dia bagaikan merenggut segala dunia kegembiraan yang aku alami.

Walau bagaimanapun, pemergian dia bukan sahaja meninggalkan kesan yang dalam terhadap diriku, di sebaliknya aku mula menghargai hidup malah mula menyedari kehadiran orang-orang lain yang selama ini aku tak pernah peduli langsung disebabkan terlalu asyik dengan dia. Aku benci untuk mengatakan inilah hikmahnya...because I don't think it is connected.

Dan akhirnya


Kini kenangan ku


Berlegar di minda


Tak, ku tahu salahnya


di antara kita



Terima kasih kepada seseorang kerana membolehkan aku kembali semula seperti dulu. Meskipun singkat, namun kesudian dirinya sudah cukup membuatkan aku gembira. Biarlah aku hidup dalam kenangan..............................................................


20 orang telah memberi komen yang sengal!:

pjoe said...

jom naik kapal sama2 ngan aku!

Anonymous said...

sangt kaer kan lirik tueee...

ihik...

sape ntah kan..

ee...beznyee...ko dh faling in lurve...

tahniah adek2....

joey said...

joe...kapal gi mana plak ni???

sobrie......eh?..ko ni silap tafsir laaaa...ni bukan feeling2 ngan orang!!!...hehehe...

hisssh....matila...salah transkripsi data ...wakakaka

^::redZ-Ziaf::^ said...

untuk sape lak nie.... untuk si dia eyk....??

joey said...

dowh...tatau cam mana nak explain...

this is not pasal dia yang di sana...

tapi 'dia' yang dah hilang ....

aremierulez said...

hidup dalam kenangan.....

aku pernah juga mengalami proses hidup yg demikian dulu...

time will tell...kau akan melalui fasa hidup baru yg bakal mematangkan diri kau nanti...

Belladonna said...

Kenangan, kalau diimbas selalu.. will make you wiser and stronger :)
Err, tataulah.. aku main hentam keromo je. Haha!

joey said...

aremierulez and kak bella...

yes....i cannot stand it anymore...

it's been haunting me setiap masa aku di sini...

Although I said I dah lupakan dia, atau happy go lucky depan kawan2

the truth is ..I Lied...

semangat aku dah hilang...

entahler...

FINAL SOLUTION said...

apelaa kes terbaru nih.. joeyy ooii~

FINAL SOLUTION said...

weih.. joey.. ko membuatkan aku nak mendengar semula album KAAAEERRRR~

ak_0143 said...

gedik je komen2 atas nih, kaitkan joey yang meroyan ngn kaer!

hahaha

lariiiiiii! (sekejap je)

well,

"apa pun yang terjadi, berjalanlah tanpa henti"

Anonymous said...

ape lak salah nye?? btol kan??

klo x feeling kat org..kat ape lak??

joey said...

fify..takde apenyer..just mengenang 'dia' yang hilang... lagu kaer sedap aper...
i hope kaer will be the dark horse winning the popular new artiste at ABP07 not the other eskrim 'you-know who' guy..ahaha


kamal..biarkan lah dia gedik2 ..hehe diakan baru sambut hari jadi

yeap...beta akan terus berjalan sambil2 toleh2 ke belakang... :)

sobrie...hahaha...yang penting ni bukan pasal dia yang di saaaanaaa.....ini pasal lain :)

:: cheezzy cheese :: said...

puas laa akak ko ni pikir, sape penyanyi lagu tu.. ropenya mr. final kata si Kaer Botaks itew.. biasa laa kenangan lama mmg sntiasa di kenang, & buat kita dewasa.. chill out bro!

joey said...

kak yanz...astaga.....korang niconcern pasal penyanyi nya aja kah??

hehe...larikkkkkkkkk

truanta said...

ko dah clash ker joey ooi?

^::redZ-Ziaf::^ said...

baru nak tanyer dak ee dah tanyer dulu
ko dah putus ke adik ku....??

ak_0143 said...

kak yanz... lagi best teka sapa penyanyi tuh kan dr dgr owg meroyan! ops!

hehe

joey said...

pejoul...aduh...takde clash nyer
aku ngan dia okay lagi...hehehe

bang faizal...errmmm...jawapan ader kat aras juga..

dia yang hilang tuh adalah bendaaaaaaaa

kamal....cesss....bila masa aku meroyan....jaga kau...hutang!!!...wakakaka

:: cheezzy cheese :: said...

kikiki.. meroyan katanya..

 
Copyright Joey Yang Sengal!! 2009. Powered by Blogger.Designed by Ezwpthemes .
Converted To Blogger Template by Anshul .