Thursday, November 15, 2007

MELUPAKAN KISAH DUKA

Semalam merupakan hari yang sungguh perit. Aku dan dia..krisis lagi. Mungkin kerana aku sendiri tidak cuba membuka hatiku kepadanya. Dan aku tak pernah memberi dia ruang untuk memahami diriku. Memasuki ruang yang semakin lama semakin sempit dalam hatiku.

Bukan sahaja masalah ini...aku juga dibebani dengan masalah projek tahun akhir yang semakin lama membuatkan fikiranku semakin tidak menentu...hingga aku sendiri tak menyangka aku seberani itu mengucapkan kata-kata

" Actually...saya tak kisah pun kalau Dr. nak bagi saya D ker dalam final year thesis saya. As long saya menyiapkannya sudah."

Pasrah dan seperti putus semangat. Mengejutkan supervisor aku. Di bebani dengan masalah itu, tekanan peperiksaan yang terdahulu dan projek tahun akhir yang aku sendiri tidak tahu bagaimana hendak memulakannya...aku berasa sungguh tertekan. Dan aku sedar aku tiada siapa untuk aku meluahkan segala yang terpendam di hati. Semuanya bagai hilang dan aku bagaikan lemah untuk meneruskan perjalanan.

Dan...aku menghubungi seseorang. Syukur dia masih ada di sana..walaupun cuma dalam ruangan bual siber...namun aku cukup terkesankan nasihat dan galakan yang di beri kepada
aku.Dia bagaikan abang bagi diriku...semangat sedikit bercambah..namun masih lagi tidak begitu mampu menceriakan diriku.

Next, I. Pun kawan sekelas. Dan kebetulan pula dia ada di ruangan bual siber, terima kasih kerana menjadi pendengar yang baik. Thanks kerana still like me, although I lost all hope bout that.

Mula terasa sedikit kegembiraan. Esoknya ..aku keluar dengan tiga orang kawan sekelas yang selama ini aku tak pernah keluar bersama. Kami semua merancang untuk makan-makan di restoran yang tag line nya adalah 'Bayar sekian2..makanlah sebanyak mana.....dalam masa 2 jam" ...atau nama komersilnya adalah Chicken Hertz Buffet.

Aku makan sepuasnya. Aku bersama mereka bukanlah kerana mereka pilihan terakhir, tapi apa salahnya aku meluangkan masa bersama orang lain yang bukan selalu dengan diriku dan we have so much fun together.(Kecuali kena bawa barang korang ngan bayar prebet sapu (staf kolej lagik tuh) tu mahal sesangat.!!!!...kan girls...ehehehe)...Nice to go outing with you all.. I definitely don't decline your offer to go out together again.. :)


Then ..the most happiest thing that happen to me is...I call the one that I missed the most. Lega dapat dengar suara si dia ni. Thanks sebab jadi pendengar dan pemberi nasihat yang bagus untuk Joey. Sedih juga rasanya bila dia beritahu dia terpaksa berangkat ke KL dalam minggu ni...dan I miss another shot to meet this person.....again. Never mind.....lain kali kita jumpa lagi. Kerjalah dengan baik ek. Dan terima kasih kerana menerima Joey seadanya. Je t'aime........


Di sebabkan mereka -mereka ni...Joey mula bersemangat ....mula rasa happy and nak kacau orang.....hahahahahaha

Thanks sekali lagi.....for everyone......

Oklah..disebabkan kepenatan kerana terlalu banyak makan..kekenyangan sebenarnya(more than 5 plates I think)...so I want to go to sleep..because tomorrow ada banyak kerja yang hendak disiapkan segera!!!

9 orang telah memberi komen yang sengal!:

Belladonna said...

Jangan risau sangat Joey, one step at a time. Im sure you didnt mean it when u said you tak kisah dapat D sekalipun coz you were upset at that time.

Ha, sudah makan baru kenyang perut dan senang hati kan? Aku selalu kalau susah hati aku pi makan aiskrim. Jangan ko buat jadi habit sudah..nanti ko jadi gumuk cam aku. Hihihi

^::redZ-Ziaf::^ said...

good to read those in ur entry... try and meet up new people okey...they might bring u new spirit n fresh idea... but at the same time... try to reconcile wif ur old frens...okeh

like kak bell said...one step at a time... now lets focus on ur final project n ignore anything else... consult to ur supervisor if u r lost...i think they more than happy to help u out

kalo susah hati...makan... kalo i sedih pun i suka makan aiskerim... selalunya eskrim mcdonal yg rege sengget tu yg jadi mangsa... kalo time i kaye i suka makan eskrem hagen dasz... kekadang beli waltz atau nestle kt supemaket n ngadap smbl tgk dvd

dan i tak amik ati dgn komen u joey... as long as u honest n beterus terang... i respect that... at least i know where i shud stand and how i shud sit

thanks

and adik ku joey yg sengal...siap kn projek mu ituh...n bawak2 lah talipon urg yg nak ke kl ituh...huhu...!!
samalah kita....kejauhannnn... waaa....

aremierulez said...

hidup kena happy..jgn nak fikir masalah je...

5 plate? melampau ko melantak ni..hehehe

ejay cassidy said...

la...ni kes putus cinta lagi lani....mm..kan dah bagi tips untuk menagani masalah ni..ok..jangan la sedih sangat..exam kena bagi fokus....tengok ramai lagi yang concerned about u..so masih ada yang sayang..k

joey said...

to kak bella and Abang Redz.... saya sayang anda....:)

Aremirulez...aku memang kuat melantak....wakakakaka

Ejay...ni bukan putus cinta.....cinta..baru nak mula..ehehehehe

truanta said...

take it easy bro...there come a time when we feel so down..and that feeling eventualy will go...what u have to do is just be patient..do a thing at a time....and most important is...dont think it too much....

aria ayumi said...

aip. hope happy alwiz la ye. sskali perit tu, normal lah :)

joey said...

faizul....a thing at a time...

ya....i will ..:)


cik aria....i agree with you...that mean a freak like me have a normal moment also...

azrul said...

makan dan tidur, pengubat segala kelukaan jiwa. :)

 
Copyright Joey Yang Sengal!! 2009. Powered by Blogger.Designed by Ezwpthemes .
Converted To Blogger Template by Anshul .