Tuesday, January 08, 2008

MENGEJAR MATAHARI

Think it was my first post of the new 2008. Seribu rasa. Tidak ingin mengupdate. Terlalu banyak gelodak rasa di dalam jiwa. Permulaan yang agak lemah bagi diriku.

Sorry for not being able to go anywhere else. Internet sucks!!

Rumours said that it's going to be wireless streamyx this year...but even google pun tak dapat bukak...what the heck?

Maybe ada yang kata ..ko patut bersyukur..sebab kolej ko ada benda alah ni...tapi...apa gunanya kan?

It's like giving each and everyone of us here a brand new Ferrari just to go to the class ...but what's the point of giving that fast car kalau tak sampai ke destinasi yang dituju??...

Gitulah lebih kurang

This is actually my last semester here... and I should work hard..entahlah..aku tiada semangat untuk bekerja keras pada semester ini

I lost all hope to make it through....and I'm not bergaduh dengan orang lagi... NO!!

My grades for last semester is actually good...

NO.........Scratch that...

It's actually better from other semester.... even the good grades doesn't makes me in a jolly mood...

My friend say that I should be happy...and forget anything that menyerabutkan kepala. Thing is, I can't. Remember 'Too Much Information?'

I constantly thinking how can I make myself better...too many ways but somehow not anything I can do

As I told my friend..Penyesalan terbesar bermula dari awal yang salah..

Yeap...jika ada sedikit ketegasan dalam menyatakan pendirian dan tidak lemah dengan pujukan ahli keluarga...mungkin hidup lebih gembira

Jika di bandingkan 4 tahun sebelum aku memulakan kehidupan di sini..I was a happy person...

Maybe because sudah terbiasa dengan diri yang menonjol namun apabila terpaksa menjadi the wallflower ..is not a usual thing for me

Entah mengapa ada ketakutan yang tak dapat dijelaskan apabila cuba melakukannya.

Mungkin tanda aku semakin lemah.

Cuma satu sahaja yang aku tak pernah kesali. Aku temui the best friends I ever had in my life. Tanpa mereka ini ..aku sendiri tak tahu bagaimana aku dapat mengharungi hari-hariku di sini..

Bukan senang nak mencari rakan yang baik. Walaupun kita pernah sakitkan hatinya, tapi dia tetap kembali kepada kita. Biarpun hatinya terluka akibat kita, namun dia tetap mahu bersama kita.

Entahlah..kadang-kadang aku rasa seperti mengejar matahari. Kerana tak mungkin kita dapat mengejar matahari. Matahari sentiasa berada di paksinya dan menghilang di sebalik langit apabila tibanya malam. Setiap hari berlari mengejar matahari..tapi kita tahu ....kita takkan dapat matahari walau sejauh mana pun kita berlari

Entah bagaimana hendak melampiaskan segalanya di sini..

Aku cuba berusaha to make myself happy ..... :)

17 orang telah memberi komen yang sengal!:

bash*cher said...

hi..slmt tahun baru to u too... lama jugak la.. almaklumla my blog dh lama xde dlm ur blogroll*ops

joey said...

cher....glup....ya ampunnnnn...hehehe


cepat-cepat lari gi buat...hehehe

:: cheezzy cheese :: said...

hye joey.. finally. lama sgt awk hibernate, ropenya tenet buat hal ek? alahai..

urmm, congrate dlm last semester! im sure u can do it. For nx semester dpt kn 4 plat ok?

enjoy ur life Joey!

aremierulez said...

biasa la tu..
hidup kita ni ada up and down..
tapi jgn di sebabkan itu ko putus asa dlm kehidupan..

che wah...
macam motivator lak...

arsaili said...

salam joey..melodramtic nya entry hang..hang kat mana eh? kota samarahan ker? Unimas or UiTM? ot Maktab Perguruan?

joey said...

kak yanz..tulah kan...tenet ni kejap elok kejap macam siput...ehehe

aremierulez...ko cam che'gu kaunseling sekolah la plak...ahaks


Inchek Arsaili..cheq bukan kat suma tuh laaa...cuba hang tanya kengkawan hang yang kat sarawak ni...

Mana university yang kurang popular...and paling jauh dari Kuching...diala tuh...ehehe

athena said...

biase la tu, joey,kita berubah mengikut perdaran zaman..hehe

joey said...

athena..berubah ker aku?..hahaha

Rina said...

haluu joey.. lm xdtg sini.. tp rsny sblm ni xpenah komen kowt.. ke ada? ntahla.. hehe.. pape pun, just nak ckp, betul tu, kwn menangis susah nak dcari.. so, kalau da jumpa kwn2 yg begitu, jgn lepaskan dorg k.. manusia xle idup sowang2 kat dunia ni.. lgpun, sbb kwn2 la kdg2 kte dpt drive tuk go on..

good luck k!

truanta said...

errm..samalah kita joey..even grades bagus tapi ntah la...permulaan yg buruk ak rasa sem nih..

sama cam ko..ader banyak bende ak pikir how to mak mylife happy again..but when i stepped into the room..goosh!!! the same old feeling strucked back..bored..perhap i just miss someone a lot..

keep on trying bro..as i am..still trying..but nothing good so far...
life is so suck isnt it???

aremierulez said...

aku serba boleh..
jgnkan cikgu kaunseling sekolah...
cikgu PJ pun aku leh gak..

joey said...

rina...thanks for coming...tapi rasanya saya yang mungkin dahulu ke tempat kamu...

tru..life is suck..itulah aku kata penyesalan terbesar bermula dari awal yang salah....it's my biggest mistake to take the choices...entahlah ..macam menyalahkan takdirla pulak...
memang pun!!!...hahaha

amirul....motif ko pun nak jadi che'gu PJ?...aku sebenarnya tak berapa suka PJ...sebab selalu che'gu paksa main bola sepak...aku tak reti..kaki aku kan macam bangku...wakakakaka

aremierulez said...

kalau aku jadi cikgu PJ, aku suh diorg main pemainan tradisional...

batu seremban, konda kondi, teng teng, main sorok2....

athena said...

owh, tak pandai main bola sepak pun bukan nya pape, ko lari2 kejar bola pun org dh ckp ko tgh main bola gak..hehe

aria ayumi said...

"Bukan senang nak mencari rakan yang baik. Walaupun kita pernah sakitkan hatinya, tapi dia tetap kembali kepada kita. Biarpun hatinya terluka akibat kita, namun dia tetap mahu bersama kita."

it's absolutely true! u're very lucky if u've found that kind of frens.

samat tahun br joey... salam maal hijrah... moga thn br ni tak serabut2 lagi yek... cuba minimize kan information2 tu yek... :)

FINAL SOLUTION said...

Salam Maal Hijrah 1429 joey..

joey-si tuan rumah sengal said...

amirul... itu bukan PJ namanya....

roomate mirul...hahaha...selalu aku gi dewan sekolah....try untuk tidur...tapi selalu kena kacau...

cik diya..selamat everything to you too...sorry dah lama tak gi tempat awak...ni la sebab tenet....tapi yours is one of the interesting places i've ever go..:)

sebenarnya..i'm trying to accept them as what they are...masih lagi cuba memahami dan cuba bertoleransi... sedikit sikap pentingkan diri perlu dikikis...
anyway..it's the pursuit of happyness and satisfaction..kan?

Mr.final....hahaha..nama ko Hafifi ek?...hehehe...kalau syilap sorri la...

 
Copyright Joey Yang Sengal!! 2009. Powered by Blogger.Designed by Ezwpthemes .
Converted To Blogger Template by Anshul .