Tuesday, March 01, 2011

Maaf Dari Hati!

Kadang-kadang kita tidak mengetahui. Apa yang kita buat, apa yang kita katakan mungkin mengguris hati. Bila orang cuba memahami kita, kita segera kunci pintu hati, tidak mahu sesiapa pun cuba menerobos pintunya.


Barangkali sedar bahawa seandainya dibiar terbuka, sejarah mungkin berulang. Bila sudah melampiaskan segala, dia menghilang di sebalik awan. Dan kita kembali sendirian. Mungkin salah sendiri. Tidak mahu mengetatkan silaturrahim lagi. Tapi dulu, I was saying that when people ignoring you, that's mean they dont want you anymore in their life.


Tidak mengapa. Mungkin lebih baik dibiarkan aku begitu sahaja.

7 orang telah memberi komen yang sengal!:

Fauzzan Helmy Anuar said...

Yelah, orang kan ada pendapat masing-masing. Tak sema orang sama. Dan tak semestinya apa yang kita kat tu semua betul... Mungkin bila orang ignorekan kita, dia nak kita sendiri fikir apa silap kita dan kita cuba perbaiki kelemahan kita. Tak salah untuk biarkan diri tu dilukai kerana dengan apa yang kita lalui itu kita kan semakin kuat dan tabah. Mie banyak kali dilukakan, dan dengan parut-parut yang ditinggalkan Mie cuba perbaiki keadaan belajar mengenal diri dan mengenal orang lain... Kita takkan ke mana-mana kalau kita sendiri tak mahu membuka peluang untuk diri kita.

Anonymous said...

hish hish,asyik sedih je ko kan? hu..hu..tadi bukan nak tegur...sombong ye?

Amirul (aremierulez) said...

cis! rupa2 nya aku ada letak link blog kau ni dekat blog roll aku rupanya. macam mana boleh tak perasan. hahahaha

Joey said...

helmy...yer saya faham


rashid.. ye la sedih di blog ajer..hihihi..amboi...dia blah dulu kata orang sombong :P


amirul...yes!! aku pun actually baru teringat link ko. Nasib baik aku ingat!!! :p

teddybearhijo~ said...

owh. tetibe saya ase saya sukak entri ini. owh owh. aaa~


*same here~ sigh~*

Joey said...

Teddy!

nama pakcik teddy tutup pintu??


ala....nak juga masuk!!

teddybearhijo~ said...

huh? x, saya xtutop pintu. saya berpindah umah lagik. aaa~ gomen2. xbitau. uuu~

 
Copyright Joey Yang Sengal!! 2009. Powered by Blogger.Designed by Ezwpthemes .
Converted To Blogger Template by Anshul .