Wednesday, February 21, 2007

LEFT OUTSIDE ALONE

hahahaha...hari ni dah start dah orang pegi keja ....tapi cam kitorang ni sudah tentulah cuti lagik....huhuhu..tapi yang tensen tuh...just kerana ari ni office hours ...so as usual no more wireless during the day.....

yeah...kolej ni memang pelik...i'm not making assumption...it's really true...dua tiga ari ni connection okay jerk....almaklumla cuti kan....but since this morning.....connection terus terminate......just exactly precise at 8.....pas tuh after 5 baru ader balik....cam syialll lak....

dah bayar semua yuran pun nak sekat2 lagik....geram tull......perlu ke...nak sekat2 ni ...so on the day ..i just spend my time ..tidoooo...sbb nak berjaga malam...gigih la kunun nak bertenet nak mengupdate blog sendiri.....dah ader org yang rajin nak baca blog kita kan..tak gitu kak red?......hehehehehehehe


anyway..this post continue on the last two post....the one with green with envy?....eh...tak abis2 lagi ke pasal kwn ni ...biasalah ...benda2 ni semua yang buat aku berserabut dari dulu sampai sekarang...tapi kebelakangan ni aku agak kurang berserabut...tak taula pasal apa.....

have you ever experienced this kind of condition?....you be left outside alone because your friends favour other friend to accompany him/her?...
you be left outside alone because you just a classmate and you can never thriumph other friend of him/her?
or...you be left outside alone just because you are not the same species like him/her?
atau.....when you ask him just for lunch and dinner...and the answer is ....i can't ..aku kena makan ngan geng2 aku tuh.......
and you want to leave that friend because he/she always left you alone...but the truth is you can never left him/her because you know if you leave him/her for to search for another friend..you'll end up finding nothing sebab tiada sorang pun orang yang bleh kawan ngan kita as close as him/her hanya sebab dia sorang jer yang kita ada persamaan ...something in common.........?

ya...i'm posting this question sebab aku tak paham sebab apa i was left outside alone?
is it because i'm too boring and i cannot inject as much fun as the other friends do?
atau sebab i can't talk certain thing that the they always blabbing about?
kengkadang kita terfikir apsal la dia selalu tak ajak kita ...........yelah ....walaupun aku bukannya nak pegi sangat ...tapi at least.......kalau kena ajak tuh aderla rasa ...you're my friend...why don't you come alone?

sedih gak selalu kena tinggal..........cam rasa aku ni teruk sesangat..........

aku sendiri pun dah bosan kerana perkara-perkara ini selalu sangat aku fikirkan.. buntu dan berserabut .....

sebab selalu fikirkan ni.....akhirnya aku sedar bahawa aku tak perlu lagi meletakkan harapan yang tinggi supaya dorang tak meninggalkan aku keseorangan...aku hanya perlu teruskan kehidupan macam biasa walaupun dalam hati penuh dengan rasa tersisih dan geram....

dah selalu macam ini ...makes me terbiasa lak dengan kehidupan lonely sengsorang after class.....

with this in my mind i manage to live my life for everyday...dah tak larat nak tunggu ajakan org tuh...........lagipun kengkawan spesies dier semua dah nak abis semester dah............masa tuh barula nak datang ngan kita sebab kita ajerla kawan dia yang masih layan dia.........

and as usual................i can say no.........



3 orang telah memberi komen yang sengal!:

Red Mummy said...

one story...

i was heavy wt my 8months pregnancy, so we went to midvalley, me and my 3 other girlfrens. sampai kat sana sume split, they asked me to tapau my nasi ayam or whatever i want to eat coz they want to eat something.

knowing that i walk like a penguin, so i went to the north side to buy my nasi ayam, waited for them kat centre court, and when they come they said, eh napa tapau, makan sanalah......being a penguin again, we walked back to the north again, but bukan makan situ gak, tapau again.

and i end up go here north and south like a stupid penguin.

i was so mad coz i didnt stand for my right. they purposely use me for me driving them there, since they hv no cars.

what a shit then!

jadi joey...stand up!

Flavio Alessandra said...

noks... i dah tagged uols... merasa ke blog iols utk tau apa kejadahnyer pasai tag tag nih... LOL!!! Lets... =D

^::redZ-Ziaf::^ said...

yeah...like wut red mummy said... STAND UP...!! uhv to be strong... =)

i remember during my UiTM years...most of my frens befriended me becoz i have car, i have money, my house is nearby, i was super hardworking doin all assignment alone bla bla bla.... like i wrote in my blog, most befriended me coz i'm easily to be used... agaknyer org baik mcm nie kot(masuk bakul angkat sendirik...haha..!!)(dan rete2 kat atas tu sumer father i punyer yer...clarification jew)

bnyk jenis kawan yg ade... u kene pandai menilai sape u nk kawan dengan... bukan die sorang jer kawan u... open ur mind, open ur heart, accept others n u'll find ur true frens... make urself fullwif xtvt n jangan malu2... erm...n i'm offerin u a frenship ere...u want...??

 
Copyright Joey Yang Sengal!! 2009. Powered by Blogger.Designed by Ezwpthemes .
Converted To Blogger Template by Anshul .