Friday, March 23, 2007

HABISLA .............

hey....malas la nak berbahasa proper lagik..lain kali kalau ada masa aku buat lagik ek...skali skala apa salahnya kan....boleh memantapkan penggunaan bahasa melayu kita bah kan...

ari ni ari jumaat....opss..its technically saturday...but anyway... yesterday morning i've got test as i've told you...........aku rasa nak menangis dan sebak mengenangkan test ni.....walaupun aku berjaga sampai jam 4 pagi and then bangun jam 6.30 pagi semata-mata nak mengulangkaji....tapi aku dapat rasakanyang i'm failing the test once again...oh my god!!!
soklan pertama pun aku dah salah tulis formula...................dahla lecturer cam........salah satu semua salah ..even though you formula kat tgh betul.......waaaa...........................aku bencila..............aku dapat bayangkan aku gagal....waaaaa...tak nak la macam ni......anyway...aku berserah pada takdir....apa2 terjadi pun aku redha.............................................

so ari ni rasa geram dan tensen dan sebak ....semua jadi satu<--------macam pernah dengar jerk this phrase ni kan...hahaha....so balik kelas...trus tidur ...sib baik sempat pegi menunaikan kewajipan ...ari jumaatkan...aku gi semayang la tru...aku tak sembang2 kat tb org time tuh..wakaka

oh ya...aku baru jer nengok konsert satu akademi fantasia.........taklah berapa clear sangat almaklumla you tube kan........ari tuh tak sempat nak tengok...bz katenyer.......ingat nak buat ulasan penuh..tapi memandangkan sudah lambat sangat......takde guna jugak......so just browse through jer la............

firstly nak cakap...................tolonglah tukar susunan muzik itu..very the cd karaoke polifonik yang korang nyanyi kat handphone tuh...handphone aku pun ader mobile karaoke tuh(matila...vangga) and sebijik sama la.....kate pengarah muzik sampai ke london ...pehal muzik konsert af5 ni cam cibai jerk....patutlah dorang nyanyi tak feeling........i mean tak sampai laaaaa...

and ni aku terpaksa mention.....my favourite song "Bersamamu-Sarah Raisuddin" telah gagal dibawa dengan baik oleh Milah.....lagu tuh gagal sama sekali..baik dari segi susunan muzik ngan pembawaan..starting pun dah amatt salah....ni aku memang tak puas hati....

well...tak nak la komen lebeh2 kan....lagipun ramai yang cakap konsert satu ni sucks!!..i agree with them..tapi kita arus ingat yang dorang ni takde minggu orientation cam senior dorang......cam dulu ader konsert prelude kan.....dorang bleh bersedia...i guess this is the most vulnerable concert...tapi kita pasti boleh lihat peningkatan daripada tak pandai nyanyi terus meningkat dan cemerlang...bukannya sebaliknya...well perkara ni terbukti pada musim lepas ...cemerlang pada konsert pertama dan akhirnya menurun dan menurun sehingga menyebabkan terkeluar...................................

lagi satu........aku nak lagu menuju puncak versi asal...........................lagi besh and more fun serta dancey.......sekarang dah jadik cam bunyi2 an indon sket...kate tak nak tiru indon...pehal??

pendek kata......hope astro do something bout this....(macamla orang astro tuh baca ulasan aku ni..wakaka)

maybe next time will be better..
till next time

4 orang telah memberi komen yang sengal!:

flavio@gigih said...

awas uols... entry berunsur caurt kata nya kaaaaan... LOL!!! =P

pasai af tuh... i pun dah tgk... memang diaorg tuh lebih package muka drpd bakat... i tau naper... sumer nie sebab astro tau org mesia suka undi berdasarkan rupa drpd bakat... so mesti depa dapat maafkan segi suara ke laut ker bagai kan... sb tuh tahun nie depa nak kaut untung lagik... tak perlu prelude bagai tuh...

aksi2 aznil yg terlalu pondan (korang perasan tak waktu aznil nak nyanyi lagu dangdut tuh ada suara drpd penonton yg jerit "pond sangaaaaat" LOL!!!!) tak perlu okey... nampak sangat dah nyanyuk and kertu aznil tuh...

susunan muzik memang hazab ya amat... very karaoke... nak feeling2 dgn bunyi bunyian keyboard sajor... sah sah dinch boleh kan...

padan muka depa kena carut dek kak ogy... merasaaaaaaa... hihihi

uols pasai exam tuh jgn lah risau... gagal sekali tak bermakna gagal selamanyer... lain kali study lebih awal b4 exam okeh... ;D pastikan kiter faham apa yg kiter belajar... konsep "DAH BACA" tak bermakna uols study dgn faham... yg penting konsep "DAH FAHAM" nah... *matilaaa sesi kaunseling... hik hik

truanta said...

pasal af tu??
mmg cam cibai....
bosan nak mmapui...

arap pentas jer best...
hampes semua....

wei ak semayang la...
masa bobal kat tb tu b4 & after
g semayang...
*nampak sgt ak g semyang ajer..khutbah ntah pasai aper pon tarak tauuu.....wakakaka.

popmonkey said...

You need sleep.

AF? why bother? they all really suck.

joey said...

flav....thanks for the advice...

tru..ko memang..kejap lagi aku pi rambling kat komen ko ek....jaga2

pop...i want to sleep but i can't sleep...and i'm malaysian kampung boy...so af is the must see show..even it sucks

 
Copyright Joey Yang Sengal!! 2009. Powered by Blogger.Designed by Ezwpthemes .
Converted To Blogger Template by Anshul .