Thursday, March 08, 2007

THE SHOW IS BACK.!!!!!........FACTS AND TRIVIA OF AKADEMI FANTASIA ACCORDING TO THE AVID WATCHER OF THE SHOW!!

HELLO ..................everyone!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...yeah..now i'm back to give some more review.....matila asyik2 review jer kan....hahahaha............................

huhu...seperti tajuk entry di atas..yeap...pada sesapa yang rajin pegi sini, sinun dan sanan...huhu..dah tentu tau bahawa the show is back!!!!!!!!..........aku bukan cakap pasal ANTM EK...ala.............Akademi Fantasiala.....................

Akademi Fantasia is truly a family show................kenapa?......sebab family aku suma tercongok kat depan tv (including me....hehehe) semata-mata nak tengok af nih....masa ni la ko tgk akak aku gaduh2 ngan akak sorang lagi ngan mak aku dan bapak aku pun ...semuanya ada kat depan tv nih..semangat nak menonton kunun.....muahahaha...............but since the show now is a little bit early to be broadcast......(selalunya kan time2 cuti sem...)...mungkin tak ramai orangla kali ni kat depan tv...just my parents and one of my sister...huhuhu.....



aku minat gak tengok show2 lain cam ANTM...but ..i can't overthrone the majority at my home....matila baru nengok ANTM ...kakak ku dah menjerit suruh tukar chanel nak tgk telenovela hindi............................cesss potong sangat...


do zindagi..ek ho gayi..sindoor se....hehehe sampai lagu tema pun aku dah hafal...muahaha

maka disebabkan terlalu banyak sangat menonton af ..dari no 1 sampai yang no 4 ni...maka...i have made some trivia and facts yang aku sendiri pasti akan diapply lagik untuk af 5 ni ......matilah confidence limit 95% katenyer.........

mula2 ...kecoh la kunun2 sapala pengetua baru af5 nih............ala aku tak kisah sapa pun.....sapa2 pun aku tak kisah..yang penting da stud...ops...the studentsla...........tapi prove i'm wrong!!!

you see,the choices of the principal will give you prediction who is the juara....tengok ajerla masa m.nasir jadik pengetua....and..the champion is mawi...(dua2 ada aura tuh.....hehehe)...and lihat jerk juara a4...lousy and humble as the principal...(matilaaaa...kutuk tak ingat...muahahaha)

che'gu plak..cam biasala ..aku lebeh suka che'gu adnan...sebab dia pandai ajar orang...yang lain tuh....aku okay jerk..hahaha

ok..........come to the students.................i expect that some of the students will take this role ....and play it convincingly............jadi mari kita tengok watak2 yang perlu ada dalam af ...hehehehe

  1. FARAH- perempuan yang berbakat besar kununnya ...have a big voice but selalu ada kat tangga tercorot sebelum konsert dan selepas konsert barula undi dier naik ...hehehe..and in the past watak ni telah di bawa oleh amylea ngan farhan......until konsert2 terakhir barula dorang ader kat atas2.....huhuhu...syian dorang nih........................
  2. AZZA- watak ni aderla untuk perempuan yang first terkeluar semasa konsert pertama disebabkan perangai yang ntah hapa2..(manja,gedik and anything)...........antara yang pernah bawak watak ni...edlin, elliza..and the convincingly paling gedik..nora...hahahaha
  3. SAHRI- well....tengok nama pun dah tau kan....inila watak untuk orang yang berbadan besar and as usual dorang punya suara mestila sebesar badannya jugak kan.....hehehe..i think watak ni takdela masa af4.....(perempuan plak yang badan besar...oppss)......jadi kali ni watak ni mesti ader.........
  4. KEFLI- watak budak cute yang the voice is just so-so.....but somehow manage to stay until the last concert ..kengkadang tuh hanya diknocked out sebelum final sebab barula orang sedar yang cute itu tak bleh cover nyanyian ala2 so-so ittew......contoh pembawa watak.....amirul af4...........enuff said!!!!
  5. FELIX- watak pelawak ...apa saja di buat oleh orang ni akan mendatangkan gelak ketawa penonton...and remember.......orang macam nila yang selalu dapat undi paling tinggi kat af..(pesal...nak carik raja lawak ka...opsss)...as usual we can see like the last seasons..who is the pak lawak...................(eh....pesal orang2 sabah jerk jadi pak lawak niiii)
hmmm....itu jerk watak yang selalu ader dalam af ni..tatau plak kan tetiba ader watak baru keluar.....hahahaha................ yang penting watak no 1 and 2 tuh wajib ada ...hahahahaha

this time around ...ader 4 orang dari sabah.................so that means mereka akan diundi habis-habisan oleh orang sabah....yeap...sabahan are suckers for sms voters............how else do you explain sabahan students always get to the top 5 of the af........?.....samalah gak cam mentor ?...suma juara realiti2 ni kebanyakannya dari sabah..................hehehehe

bukan nak banggakan negeri sendiri....tapi believe me ..even cina tokei kedai kopi tempat aku pun tengok af ni.......pastuh siap undi2 lagik...hehehe.....(selalu cina mana tgk af ni....ader ke...hahaha baik tgk wah lai toi...tak gitu?)..aper2 jerk undi pasal sabah ni...konfomla dorang berabis......

the moment you say he/she is from sabah ...then undi untuk dorang trusss mencanak.....sayangnya contestant dari sabah never jadik juara..tatau kenapa?...prejudis kot.............oppssssss.....hehehe

and another facts.....for the contestant.............dont be sad if you happen to be at the bottom when the concert starts...maksudnya kalau anda berada berada di tempat ke 12 dari 12 orang peserta sebelum konsert bermula...........anda dah bleh menarik lafas lega kerana anda secara automatik berjaya ke minggu seterusnya...huhuhu.....sebab somebody will save your ass ......hehehe..and i'm more afraid if i'm not at the bottom of the voters chart.......................

and my hope for the af?..........harap2 la perempuan menang...i'm sick of guys winning the the champion...seriously................
satu jerk tips for the ladies..................PLEASE....jangan tunjuk perangai gedik,ntah hapa2 , kerek,cam syial ,masa kat af........................perangai tuh biar sopan sketlaaa..............taula vocal ko superb...tapi sebab perangai ko yang cam syial tuh.....menyebabkan orang hated you..and tak mau undi u...dahla pompuan susah nak dapat undi...........lainla contestant lelaki...pompuan..for sure undi....yang lelaki pun turut sama undi gak.........(motiff??)

ok tu jerk..merapa-rapu pada malam yang ganjil ni....kita persilakan zehra utk menyampaikan lagunya.........................hehehe

2 orang telah memberi komen yang sengal!:

Daffie said...

Hye Joey,
Daffie juga harap pompuan jadi juara, tapi bolehker? Yang undi semuanyer pompuan dan laki pun undi laki jugak (speku)... Haks.. Anyway, selamat bersiaran yer.. hopefully i can read ur af review after the concert.. Boleh?... Jadual Fie bertindih so ofcourse tak leh tengok konsert. So i take ur blog as my af reference kay..Huhuhuhuhu!!!!

popmonkey said...

wah minat af

 
Copyright Joey Yang Sengal!! 2009. Powered by Blogger.Designed by Ezwpthemes .
Converted To Blogger Template by Anshul .