Sunday, April 01, 2007

KENANGAN MENGUSIK JIWA ...bahagian 3

well..i try to continue my story based on memory that i have left...rutin harian yang sungguh membosankan dan menyeksakan menyebabkan aku rasa tertekan... i need to get out of here...

aku tak tahan....
there's a lot of thing i can't stand...like go outing only once in two months...yes...aku suka keluar berjalan-jalan....supaya boleh rileks..kalau kat rumah pun aku suka keluar jalan2..tak kisahlah kalau sekadar pergi kedai yang cuma beberapa puluh meter dari rumah...tapi di sekolah itu kami hanya dibenarkan keluar sebulan sekali dalam masa beberapa jam sahaja......jika terlewat balik maka selama 2 bulan tidak dibenarkan keluar.......terseksa tau..it's like this ..jika bulan ini the guys going out...next month is the girls time...

sebenarnya ..sebelum ni kitorang keluar dua minggu sekali..tapi tak tau sapa yang buat durjana menyebabkan pihak sekolah terpaksa menyekat pengeluaran kami.....sebelum tuh lagi okay....seminggu sekali...guys and girls keluar sama2...tapi disebabkan untuk mengelakkan guys and girls berdating kat bandar K ..(jaga reputastilah kunun sekolah agama..cam syial!!!!!!!!) ..dibuatlah dua minggu sekali dengan separated outing....bila students buat hal lagi...(i heard that some students stole the supermarket's trolly.....hmmm)..terus buat sebulan sekali....atau...in my case dua bulan sekali...sedehnya

what i do?....i always pura2 sakit supaya dapat pegi hospital.....so orang semua duk tunggu doktor..aku slip out jalan2 pegi bandar.....sib baik tak kantoi....tapi that's my way of relief the tension....

disebabkan i really want to get out here.....macam2 masalah yang aku timbulkan di sini... yes..i'm a trouble maker here........i've done everything....stealing, tresspassing, molesting....opss...better not going there....tujuannya...supaya aku bleh pindah sekolah...........

tapi........., they still don't want let me go..in fact..dorang assign kat aku sesi kaunseling bersama-sama dengan guru kaunseling setiap minggu .....damn bored...i want out!!!

disebabkan ini aku selalu menjadi target untuk di brainwash atau di smack down....believe me.....sepanjang hidup aku di sana..aku sentiasa jadi mangsa ....i was beaten by the seniors....thank god i survive..walaupun aku rasa macam hampir setiap minggu ada jer orang panggil aku....(dengan tujuan nak beat me atau nak brainwash aku..)...tapi aku still berjaya hidup........lagila makin kuat aku nak keluar situ

hinggalah satu hari......actually dah jadi kebiasaan aku..bila time antara maghrib and isyak pegi merayau kat bangunan sekolah...sometimes pegi kantin makan2....

tengah merayau-rayau tuh..aku perasan bahawa bilik kaunseling tuh is not locked.....so I broke in...and play computers there....takdela nak buat apa2 pun......
well... perkara ni berlaku selama beberapa minggu sehinggala satu hari..i got busted....and they all interogate me....like i've done something yang boleh memusnahkan satu sekolah........

i try to explain to them that i'm playing computers there...tapi mereka tak percaya....with my records siapa2 pun takkan percaya....they also assume that i'm stealing some of the stuff there...but actually not................i never done that..I ONLY PLAY COMPUTERS!!

kejadian ini menyebabkan aku dipanggil kat mesyuarat guru2...and they decide to finally expell me!
how ironic.....i've done every single nasty and bad thing to get me out here...but because i broke in the counselling room.....it get me out....hahahahahaha!

well.....i actually feel happy after i know they're going to expell me!....technically ...i got expelled from the school....tapi still sekolah ni baik hatilah kunun.....in the surat berhenti sekolah...dorang tulis berpindah sekolah..so i can manage to pegi sekolah lain...........

so....aku pun tukar kembali ke sekolah harian yang dekat dengan rumah....leganya!!!.....this time i've got a new personality....and nobody know my past in the former school.........and it happen six months before i take PMR!

mungkin ada yang cakap aku bodoh sebab sengaja melepaskan peluang belajar di sekolah terbaik......tapi.. I DON'T CARE!!!.....buat apa belajar di sekolah terbaik kalau perasaan sentiasa terseksa.....kehidupan sentiasa tertekan......

still ...i'm thinking...what if i continued studies until form 5 ........maybe i've got the chance to study overseas.....mungkin study kat japan cam alessandra.....tapi past is past...you never can turn back time ........

that's all for now.......

2 orang telah memberi komen yang sengal!:

Daffie said...

Hye Joey,
I Ingat I ajer yang nakal dulu... Rupa2nya you lagi extra2 nakal. Tapi satu ajer i tgk dekat you.. Bila you ada problem... you tak selesaikan.. You cuba lari.. You memberontak.. Itu bukan cara yang btul... Like my case, I told my family about my problem...dan diaorg keluarkan I dari sekolah tu... Hahahhaha.. take care Joey!!! Candy Rockla!!!

Anonymous said...

lame tk singgah sinie...

joey sehat...??

erm...tetibe blank...!!

okeylah...chiow..!!


::redZiaf::

 
Copyright Joey Yang Sengal!! 2009. Powered by Blogger.Designed by Ezwpthemes .
Converted To Blogger Template by Anshul .