Sunday, June 03, 2007

SMILE….


Aduh..aduh…my laptop mengalami kerosakan lagi….rasa cam nak nanges ja…apa tidaknya…setiap kali aku nak on laptop …dalam pertengahan tuh dia tetiba ‘hang’ ..kengkadang tuh bila semua dah on..time nak klik tuh dia ‘hang’ ..masalah besar ni
I think maybe this damage cause by the action(mengorek slot MMC sebab terlupa guna extension)….my stupidity…beli laptop baru??...well..banyak benda kena pertimbangkan sebelum beli laptop baru…so?....aku terpaksa menggunakan safe mode…..time ni jer dia tak meragam…ala…lagipun cuma nak taip entri jerk hehehehe

Sebelum terlupa, aku nak mintak maaf bebanyak…pada korang semua..sebab dah jarang singgah sanan, sinin, sinun…bukannya tak nak singgah..tapi masa terhad and duit pun cepat jerk terbuang di café ni….susah sket nak feeling2 baca entry korang dalam kafe siber ni…..takkan nak baca kat ofis plak..hehehehe….anyway…thanks sebab masih lagi sudi datang jenguk-jenguk Joey kat sini..I’ll make sure I try to visit all of you …

Oh ya..sesapa yang nak tengok gambar2 sengal aku masa lawatan ke Taman Pertanian Sabah ari tuh..blehla pi jenguk2 frenster aku k….(pada sesapa yang dah taula)…yang tatau tu pepandai carik ek…yang dah tau simpan rahsia okay…
Upload kat blog?....hmmm..I’m not comfortable with that idea.. sebab I need the cloak of anonymity here…. Malas nak explain pepanjang kat sini…let’s just say..I’m not ready yet.... So…sapa2 yang dah jenguk my frenster tuh..diucapkan thanks a lot……

Minggu lepas agak lengang…almost all staff going for holiday…almaklumlah cuti Pesta Menuai…jatuh pada Rabu dan Khamis…so semua pakat nak cuti ari Jumaat…so blehla terus sambung ngan weekends..agensi kerajaanlah katakan…nak juga cuti ..tapi nampak tak manis kan bagi student practical..hehehe…so kerjala on Friday…


Minggu lepas jugak ader satu group buat lawatan kat agensi tempat kitorang praktikal. Melihatkan semuanya masih muda-muda belaka…I assume yang dorang ni mesti pelajar universiti. Since almost all the staff is in the ‘cuti-cuti Malaysia’ mood..maka aku sebagai satu-satunya kumbang di antara bunga-bunga kat sini telah ditugaskan sebagai jurufoto tak bertauliah …wakaka….aku pun bukan pandai sangat..hentam ajerlaaa….

Oleh kerana sepanjang practical ni aku memang sentiasa happy dan bersemangat…dan agak gila-gila sedikit….so aku memang selalu tersenyum..(wey…aku bukan orang gila…)… konon-konon gembirala ….hahaha… tetiba terperasan sekejap bila one of the group member senyum plak ngan aku…(wakaka…ini memang kes perasan)…..dia pun pegang kamera cam aku jugak…eh?..motif sama bidang tugasan nih???

Masa dorang pegi ke bilik taklimat untuk mendengar ceramah…aku ngan bebudak praktikal dipaksa rela ikut sama dengar taklimat…huhuhuhu…and lucky me..sebab that guy yang senyum tadik tuh duduk selang dua kerusi jer dari aku…hehehe..still lagik berbalas senyuman ni…..malulaaa….

Tetiba masa ceramah tengah berkumandang, that guy ni tetiba jer merapatkan dirinya ngan aku..so…dia yang break the ice..so…kitorang pun berbual la…tak peduli langsung apa yang penceramah tuh cakap( pegawai aku tuh…)…

Apa yang kitorang bualkan?...well….dia cuma kata yang group ni semua bebudak dah graduate dari universiti masing-masing…so dorang ni mengikuti skim usahawan siswazah…(btulke tidak…tatau)..tapi that dia sorang jerk yang still belajar…jadik urusetialah la plak ....manage bebudak graduan yang buat lawatan ni… rupa-rupanya dia budak UITM KK, nama dia U*** R****, dia sendiri bagitau..aku tak tanya pun..hehehe, yang paling mengejutkan dia rupanya senior adik aku di Uitm…wakaka..matila….

Anyway..senang hati dapat berkenalan dengan dia..bagi aku..he’s look cute..wakakaka…dia kata dia berasal dari Tuaran..hehehe…lupa pula nak mintak no.telefon….hahaha..manala tau nak pegi ajak makan ka…

Tapi life must go on..lagipun bukan nak apa pun..just be friend is ok for me la..
Hmmm…..adakah aku patut menggunakan teknik-teknik stalker yang telah diajar oleh Bayau(kannnnnnnn.......)..? lagipun teknik tuh cam berkesan….cam itula aku terjumpa ngan frenster MKA…hehehehe

That’s the first one…(eh..ada lagi ka)….yang second one ni taklah extreme sangat…tapi disebabkan aku senyum …(perasan lagi)…

Petang hari Khamis tuh aku bertolak dari rumah ke rumah uncle aku..tempat penginapan aku semasa praktikal….so sebelum sampai tuh biasanya aku jalan-jalan kat sekitar Centre Point…malas nak balik awal sangat….biasanya aku suka singgah kat gerai Daily Fresh kat tingkat bawah CP tuh…aku suka sangat ngan waffle cake…in fact..selalu sangat curi makan waffle cake masa kerja kat hotel dulu….hehehe…

Petang tuh, aku pun cam biasala order waffle cake ni(biasa aku panggil pancake jer…wakaka walaupun salah sebenarnya)..there’s one cute guy ..kira dia punya pekerjala..suka juga tengok orang tuh..hehehe…

Entah apa masalah …mesin buat waffle cake dorang seperti ada masalah sikit. So kena tunggu lama sikit…..and then..tunggu punya tunggu..pekerja tuh tetiba cakap kat aku biasalah…orang yang buat mixture ni tak betul sebab tuh waffle banyak rosak...eh…motif tetiba bagitau aku (padahal yang tersengih-sengih depan kaunter tuh pesal)…aku pun berbuallah ngan dia..tak lama sekejap jer..dalam 1 minit gitu..tak sempat pun tanya nama…

Once my waffle cake is ready,aku terus blah…sebenarnya susah nak cerita ngan detail sekarang ni…kolej kediaman..dalam bilik merupakan tempat yang paling besh…mudah nak mengekspresi feeling….kalau kat net station..agak susah…apa lagi kat tempat umum …so I just type my entry in laptop…save it in the pendrive..and post it masa pegi kat net station(cyber café la tuuu)…..

Okayla..itu jer kisah aku minggu ni…semuanya bermula dengan senyuman..wakaka..maknanya pas ni kena bebanyak senyumla….lagipun senyum kan satu sedekah..k…have to go now..see you again!!

p/s- AKU merapu rapu rapa lagik......

3 orang telah memberi komen yang sengal!:

truanta said...

itu dia joey..
flirt di mana2 dia berada...hahaha!!

happy jer eh skang ni?
bgus2...hahha...

ader frenster ehh? kene cari ni...hahaha!!

k la buddy...jaga diri yer...

LaDy FaRaH said...

Hurm...laptop problm??Sama mcm kes my pc ari 2..Hang je keje..Tau ape mslh??My motherboard kong..Kes nye sama la mcm ur laptop 2..Haru biru dunia masa pc rosak ari 2..Baik check cepat2..kang terlambat..ssh lagi...

Lee Novotny said...

Hmmm ni nak kena cari dlm Frenster nih your site..nak tengok camna smile u ols :)

laptop rosak?? Senasiblah kita cuma mak punyer rosak sebab power kat belakang tu yg rosak/ loose..**oopsss

 
Copyright Joey Yang Sengal!! 2009. Powered by Blogger.Designed by Ezwpthemes .
Converted To Blogger Template by Anshul .