Sunday, September 02, 2007

GIVING CHANCE TO MYSELF-0637

Pagi ini...aku belum lagi tidur....almaklumlah aku berjaga sepanjang malam semata-mata nak tunggu my classmate siapkan banner...yang penting aku ada juga touch up banner tuh sikit-sikit..(cam merosakkan lah plak)

Green was totally not there walaupun dia ada masa sesi cutting-mengcutting.(Green ..I know you was bothered by the SMS...jangan fikir sangat)

Sebenarnya aku bangun agak lewat pada hari kelmarin. Ketiadaan aktiviti menyebabkan aku bagaikan tidak mahu berpisah dengan hamparan selimut berbelang kuning dan pink di atas katil ku.

Apabila matahari mula melebarkan senyuman, barulah aku bangun. Dan seperti biasa aku akan pasang laptop dulu sebelum aku buat perkara lain. Rasanya kalau tiada laptop mahu gila hidupku di buatnya. Apa pun ..aku masih boleh hidup tanpa laptop...hanya sekiranya there is something interesting yang nak di buat...

Well...dudukla aku menghadap laptop sehingga senja....and Green msg me to go to dinner with him and E. As usual... aku agree jer.

When we arrive kat kk2, aduhh...penuh dengan lautan manusia(banyak sangat...!!!)...and I saw two of my crushes here.....hehehe

Mula-mula, nampak F, selepas beberapa lama nampak pula MKA. The best part is I manage to talk to MKA....sebab whenever I look and smile at him , he always smile back ...:)

I was standing not very far from F(just a couple centrimetres away)..and only Green have managed to talk with him...duh!!!...I'm trying to talk to him but I don't want him to expect me as same as Green..So I just keep quiet....I really want to talk to this guy(by the way..I saw his girlfriend...)..OH ,well..... better luck next time!!

Back to the moment......

Hmm...setelah balik dari menghabiskan kerja mewarna banner..I just think that behind their naughty face, they are actually nice. Cuma aku saja yang tidak ada bahan untuk diceritakan. It's always like this. I never thought that they could actually be talking to me all night long....aku tahu aku jarang bercakap dengan mereka ni...sebab i really dont't know anything I want to talk about to with them.Kadang-kadang rasa lost in translation. Mungkin aku ni kurang pengalaman hidup. Tiada apa yang menarik untuk diceritakan.

Atau yang lebih tepat I was afraid to open my heart. I am afraid that my secret akan terbongkar. semuanya makes me vulnerable. SO...i'm trying to give myself a chance untuk mengenali semua orang....

Mungkin tidak sepantas mana....tapi sedikit demi sedikit aku akan cuba.....

On the other side, sometimes I feel that my other friend, E, ignores me. Bukanlah maksud aku apa kan.....dia seperti tidak mahu berkongsi rahsia atau gossip sama ada dengan aku atau Green. Kadang-kadang bila aku merasakan moodnya tak stabil, aku rasa takut untuk memulakan sebarang perbualan dengannya.

Aku cuma terkesan bila mana semalam aku baru mengetahui bahawa ada bebudak kelas aku yang bergaduh semasa praktikal(aku rasa kau mesti dah tahu kan...Green)

Yes..aku baru saja tahu!!!

E cakap dia dah lama tahu....dan aku takkan tanya sebarang apa lagi pertanyaan padanya.....

Dia ada cakap "Ish...takkan aku nak bagi tahu kau..."

Sedih juga bila dia menganggap aku ni tak bleh simpan rahsia. Walaupun aku ni kawan rapat E, tapi dia lebih selesa menganggap orang lain sebagai kawannya. Maksud aku, dia lebih suka bercerita dengan orang lain tentang dirinya.

Mungkin aku naif, mungkin juga aku ini tidak berfikiran matang, mungkin juga aku menyerabutkan fikirannya.

Tapi...I know that he will always be there when I need help. and I'm sure about it.


Walau bagaimanapun, satu kelegaan bila akhirnya aku dapat share my secret with someone. Terasa happy juga , at least ada seseorang yang dapat kita curahkan rahsia...

I never thought that person is Green...someone that I think have left me on the roadsides of life.

But...bila melalui dugaan sebegini, barulah kita tahu kawan kita yang sebenar...even what we doing is hurting them , they still come back to you...Because they love you...and they believe that not anything can come in between to tore their relationship apart.......






OK ...MOVING ON....


hehehe...this is my pic with MKA...(saja letak yang effect lebih ni wakaka)



motif konsep bertopeng....tatau sapa punya konsep ......wakakaka....

(hmmm...still lagi tak pandai nak attachkan topeng kat muka.....)

anyway..I'm going to sleep now and let my laptop mendownload anime BLEACH!

so...this is for now.......

POST ENTRY 1955

kan ...dah ada post entry...

special entry ni khas untuk orang-orang yang membuat spekulasi mengenai Farley..

wakakaka.....kan...macam-macam korang cakap....

buat pengetahuan anda semua...jeng jeng jeng........

memperkenalkan .....


INILAH FARLEY...tak nampak kat atas tuh ada tulis FARLEY...ini kira pasaraya kitorang
kat sini...semuanya ada di sini....beli majalah..food courts..ala-ala Suria KLCC katenyer...wakaka




kelihatan si green tengah dalam kekonfiusan...tak sabar nak pergi makan babs...amboi lapar sangat ka...wakaka




eh....apakah itu?....kan..memang straight to the point...hehehe




emmmm....lazatnya.....wakakakaka



terima kasih kepada saudara Ah Hong kerana sudi menjadi model memakan aiskrim....wakakaka......

oklah...aku pun dah nak pegi makan ni...(duh..motif asyikla makan ajerk kan....hehehe)

8 orang telah memberi komen yang sengal!:

Mr Green said...

kek, 1st of all sorie coz x bgtau pasal gosip tu. x dpt nak bgtau coz d tegah oeh seseorg katenye. so i diam je la. x tau plak ia citer sensasi. skang dah mkn diri aku plak. huhu. selain msg dari laki mak itew, ade satu lg bende yg menhilangkan mud aku... cuba teka... bende itew ialah kehipokritan c E itew. aku benci die kekadang, die cuba meraih org nyer perhatian ngan megignore kita. dan think that he is cool in front others. pas tu wat muke sial depan kita... enough is enough k. satu ari nnt kalau aku meletus... ade yg menanges kang... sekali lagi la die wat cam tu... cuba la. aku x paham pe salah aku atau ko atau S kekadang sampai die leh wat muke panjang...

uhhhh... lega dah luah perasaan... hahaha

^::redZ-Ziaf::^ said...

yeap

u shud try to converse with them... make few topics... or u can blurb on to what u r doin at the moment

dont be afraid to make friends... smile to everyone and talk to everyone... the wont know ur dirty little secrets if u dont tell them

erm...
mana satu si joey dalam gambar tu kan... adakah yg berbaju kuning atau yang berbaju melayu merah... mari kita padankan gambar kat profile same kat entri...

tapi due2 pun kiut jugek.... huk! huk!
err....green pun kiut gak (nnti majuk lak)

see.... selepas berlaku sesuatu pasti akan ade perubahan kan... dan sekarang kamu n si green lebih tahu diri masing2... and i am happy it is a heppy outcome between bot of u

cherish the friendship forever

ak_0143 said...

tadi pagi aku dah baca.. tapi hold komen sebab ada hal... skrg ini komen2 itu telah dibawa angin lalu la... hahaha

btw, korang ni tak serik2 kan... kang tak pasal2 si E tu pulak menjengah ke sini, world war 4 lak kang...

btw, apsal letak gambar ngn mka bertopeng? motif tidak diketahui?

hehe

Anonymous said...

wah... suke buat post entri....??

owh.... itukah farley

grend mah hayam ko....!! haha...!!

ah hong jadi model katenyer.... tapi apsal macam kenal jer model bernama ah hong itue... adakah....

haha...!!

model antarabangsa kot
=p


::redZ-Ziaf::

teddybearhijo dijanjikan si joey eskim... said...

xbace betol agi, tp da setel esemen, leyh belek2 balek...

da scroll2 , tau da rupe si farley ito...

ei, motif meletak eskim n memakannya? apekah? mau pukol kah?
wakaka...

tp kan...
nape si pemakan eskim itu macam...
hee...
ah hong kah kunun2?
ekeke...

eskim2... eskim2... eskim2...
huhuu...

truanta said...

ak ingat kan farley tu saper lah..
apsal nama pasaraya dia am tuuh??
x der nama comercial langsung...hahaha..joke okey..
but it look better than our warta in bangi..tanya kamal..dia da tgk warta cam ner rupa..hahaha..

btw..
bout sharing the problem..
yaah..sometimes kita x tau..org yang banyak kita ngutuk tahap cam sial la finally would be here for us...think bout it..: )

Rockafella Gurl said...

Pasaraya Farley? kat mana tu Joey? mmg akak tak prnah dgr pon uolss.. wahhh sodappp tul askem ittew! nak gak! nak gak!

ak_0143 said...

eh eh gambar eskrem itu tiada kan semalam... atau aku tak scroll habis??? hurm..

apapun, muka ko makan eskrem tu mmg nikmat... sehingga menaikkan kemarahan si teddybearhijo... warna hijo terus jadi jingga... kahkahkah

 
Copyright Joey Yang Sengal!! 2009. Powered by Blogger.Designed by Ezwpthemes .
Converted To Blogger Template by Anshul .