Saturday, September 08, 2007

GUE BARu pULANG DARI VACATION!!!

hahahaha....aku baru balik dari vacation kat Kuching..ngeh ngeh ngeh...seronok wei..seminggu kat Kuching...mesti korang dah tengok gambar-gambar kat mR Green's BLOG kan??

gambar-gambar aku mana plak ?..hehehe...esok-esokla pakcik hupdate ek....malam ni letih sangat..baru jer balik terus pegi bukak laptop...kan.... memang hobi....

there's so much that happen during our vacation from rivalry to the comedies to the extent of me being alone at waterfront yesterday's night....and ala-ala Medley gila katenyer cam ada pakcik lagi sorang tuh...hehehehe

overall...from the vacation, aku sempat fikir lagi. (maklumlah aku kan berfikiran agak kompleks sedikit berbanding ada orang yang fikiran dia simple tuh...tatau sapa..wakaka)

during this vacation, there's several things that I have notice and learnt from it..mari kita check apa benda yang Joey dapat fikir and buat hipotesis katenyer:

1)Percutian sememangnya best apatah lagi kalau tempat yang dituju memang cantik, cuma when you in the budget constraints, kadang kala terasa ada sedikit kurang best nya.

2)Sebanyak mana pun kita cuba berbuat baik kepada seseorang, (being the nicest), kalau orang tu tak suka dengan kita, dia tetap tak suka dengan kita, walaupun benda yang kita buat tuh mengharukan sangat ala-ala cam drama televisyen.

3)There's no point of hating someone if you cannot show the hate to that person. maksudnya kenalah menunjukkan kebencian kepada orang tersebut supaya orang tuh tahu yang kita tak suka ngan dia (benci).

4)The ressesive cannot be dominant where the dominant is existing.( Biology sangat kan...wakaka.) Maksudnya, walau seusaha mana pun si resesif ini cuba menunjukkan dirinya tapi kalau ada yang gen yang dominan, gen resesif tetaplah tak boleh nak ditunjukkan tak gitu?... kecuali tiada gen dominan maka barula gen resesif boleh menonjol.

5)sebelum pegi vacation kena sedia barang-barang yang perlu...supaya kaki taklah berbau masam sebab asyik pakai kasut jerk kan...dan kesejukan dalam bas sebab tak pakai jaket...semua ni kena ambik perhatian....

6)Bersiar-siar adalah lebih baik jika kesemua kawan-kawan kita terdiri daripada mereka yang satu kepala dan gila-gila, bukannya mereka yang entah...tak tahu bagaimana nak cakap.....cerewet maybe.

and the last one would be...

7)Walau apa pun yang berlaku semasa vacation....kita harus enjoy.. and nikmati saat-saat tersebut....(betul tak green?)

okeyla....dah penat ni...nak gi tidur ....esok-esok nanti aku cerita about my vacation, including photos, malam ala2 medley gila , termasuk kisah aku menengking perempuan C*** p****( Bukan aku ek..yang bagi gelaran ni kat diorang)


see you later,
Joey YANG KEPeNATAN!

3 orang telah memberi komen yang sengal!:

Mr Green said...

ayo... aku pun tak tahu nak cakap pe...

truanta said...

sempat plak ko mentasir2 masa ngah bercuti nih.enjoy sudah..yang lain lantak dorang lah.....hahahahaha!!!

ak_0143 said...

eheh.... sibuk je nak wat medley gila gak...

tapi aku tau ko lagu ape... ko lagu nasyid kan.. "berjalan, melihat, dan menafsir".. tatau kump apa tu... hahaha

bagus2!

resesif vs dominan, jgn pk sangt... dominan kalo kena virus, resesif leh naik gak!

cheer up man!

 
Copyright Joey Yang Sengal!! 2009. Powered by Blogger.Designed by Ezwpthemes .
Converted To Blogger Template by Anshul .