Monday, January 19, 2009

MUSIM MENJADI ARTIS SUDAH DATANG

yeaaaaa...i'm back.....still in my office because I selalu tidur jer kat bilik..update takde jugak. haha
Anyway, I bet korang pun dah tau apa benda yang aku nak cakap, hahaha, musim menjadi artis sudah kembali!!! Dengan bermulanya ujibakat AF minggu lepas, apa lagi ramai ler manusia-manusia yang ingin menjadi artis (yea tak kisah korang suara sedap ke tak sedap ke ..yang penting jadi artis) mesti dah pegi ujibakat kan...haha... semoga korang berjaya ek...aku doakan korang .

Well.. I dont know what to talk about here. Ok..Ok kalau nak jadi artis ..satu hal tapi kalau nak menang hadiah yang ditawarkan...hmmm..itu rasanya maybe agak susah sedikit. Terdapat kriteria-kriteria yang perlu ada (atau kena ditunjukkan) sekiranya anda ingin menjuarai the singing contest itu. Apatah lagi kalau pertandingan yang meletakkan orang awam (kamu, dia, aku..abang...sesiapa saja yang ader telefon) untuk memilih pemenang.


well basically kalau nak menang anda mestilah:-

1) bukan dari seorang yang kaya raya, anak datuk, anak datin, anak tan sri.......
wakaka...logically people will think that tak payah ler bagi anak orang kaya menang hadiah2 tu, sebab dorang pun mampu...bagilah si miskin yang menang , so kemudian hari dia tak payah lagi susah berusaha...(mak aku punya teori). Penonton tau jugak kalau si anak orang kaya tak menang dia tetap dapat meneruskan kerjaya sebagai artis (kalau dia betul2 nak ler). And don't tell us that anak orang berpangkat tu tak kaya...Well...malaysian mentality dah fikir cam tu..so susah sket nak ubah nyer. Jadi kepada sesiapa yang miskin tapi mempunyai suara yang lunak, sila hadirkan diri anda ke ujibakat seterusnya

2) tunjukkan anda berusaha(atau pura -pura usaha pun tak apa) dan jangan sesekali anda membuat gaya yang tidak disukai orang ramai.(ni khas untuk peserta perempuan ek). Kebanyakan peserta perempuan mempunyai suara yang lebih baik daripada lelaki... (hehehe..puji perempuan nampak)..itu tak dinafikan.. tapi kadang-kadang dorang ni susah sikit nak menang pertandingan disebabkan sikap dorang.kesian..kesian..you should know that girls hard to get vote these days (this is not American Idol!!). When they see you hardworking, believe me they will support you.

3)lelaki yang mempunyai rupa dan suara juga digalakkan datang ujibakat. Saya pasti anda boleh pergi lebih jauh!!!

4) Semakin malang anda dalam kehidupan, lebih tinggi peluang anda untuk berada jauh dalam pertandingan. Yess, Malaysian is full of emotional ...hahahaha

so...kepada sesiapa yang belum pegi ujibakat tuh...cepat-cepat pegi. Tapi pastikan kriteria di atas terdapat pada diri anda.


P/s .. so Malaysian, can you really makes me surprise with your votes?? (dalam benda mcm ni ler..bukan politik)

2 orang telah memberi komen yang sengal!:

rizz said...

jom ah reramai msuk af7! ngee~~~~~~~~~

Hanya Aku Sorang said...

well basically kalau nak menang anda mestilah:-

1) bukan dari seorang yang kaya raya, anak datuk, anak datin, anak tan sri.......
wakaka...logically people will think that tak payah ler bagi anak orang kaya menang hadiah2 tu, sebab dorang pun mampu...bagilah si miskin yang menang , so kemudian hari dia tak payah lagi susah berusaha...(mak aku punya teori). Penonton tau jugak kalau si anak orang kaya tak menang dia tetap dapat meneruskan kerjaya sebagai artis (kalau dia betul2 nak ler). And don't tell us that anak orang berpangkat tu tak kaya...Well...malaysian mentality dah fikir cam tu..so susah sket nak ubah nyer. Jadi kepada sesiapa yang miskin tapi mempunyai suara yang lunak, sila hadirkan diri anda ke ujibakat seterusnya
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

boleh tak ubah perkataan "miskin" kepada "kurang senang" atau "kurang berupaya".. diorg manusia jugak beb..diorg masuk AF nak ubah 'kehidupan' diorg.. tp bile dah jadik kaya raya, jgn lak diorg nak berlagak.. huhuu..

teringat Mawi, Eby, sape lagi? Ayu OIAM.. bleh? ngeee

 
Copyright Joey Yang Sengal!! 2009. Powered by Blogger.Designed by Ezwpthemes .
Converted To Blogger Template by Anshul .