Monday, May 04, 2009

I HAVE A CONFESSION

Hey..it's been a week since I update. Malas. And with the last assignment, before we actually going to be place in a 'real' department. Masa yang tinggal cuba digunakan sebaiknya untuk menyiapkannya. I'm just buhsan dah dengan presentation setiap 2 minggu...hahaha..sungguh tak berfaedah langsung kerjasama plaktonik aku dengan group aku.

Anyway, moving on. Minggu ini no more group. All alone by myself. Sometimes good, sometimes bad. Good thing is..I dont have to be intimidated by how 'berusaha giler rajinnya' mereka itu. Bad things is I no longer kacau dorang. Hahahaha....

I've been placed to a new department. Agak kecil with small number of accomplice. Well. most of us are happy sebab diletakkan di department yang dalam pilihan. Ada juga kejutan ala2 AF, mendapat department yang langsung tak diminta and for once I feel for that person. Tapi, I know that orang itu orang yang tabah and berfikiran positif, so I'm sure dia akan ceria kembali...


Me? Of course tak mintak pun department sekarang. But , at least dia bukan investment-related. And dengan senang sekali dapat balik seperti yang ditetapkan, bukan seperti sesetengah department yang ada mereka ter'paksa' balik melebihi masa yang ditetapkan, which is not quite me. Pada mereka yang rasa boleh bertahan dengan itu, maka rasanya tidak salah mereka mengejar cita-cita. Lain orang lain dia punya keinginan kan?


Bercerita tentang department baru, hmm..terlalu banyak benda baru yang perlu dipelajari. Aku akan cuba, walaupun mungkin nanti aku merungut macam orang tak dapat PSP kat sini time susah ...(hahahaha). But I dont care. I am what I am. The best part of this department is ada peluang nak 'berjalan-jalan' (Yeay..I love going places!!)..tapi masanya belum tiba lagi ....nanti ada lah tu...

Satu jer benda yang buat aku tak selesa sedikit. I was having a periodically sicknesss.(Aiyooh...ni apa kebenda neh?) .. Penyakit mulut mula melanda.... nak makan susah, minum pun susah...(ulser rasanya)..meletup letup dalam mulut macam gunung berapi. So hampir setiap bulan aku dapat benda neh. Sebab mulut aku sentiasa kering and jarang minum air. Kalau aku selalu minum air, nanti aku selalu pegi tandas juga. Bayangkan aku minum 8 gelas, so aku akan ke tandas sebanyak 8 atau 10 kali....which is quite annoying.

And kesakitan akibat menggunakan wax strip untuk membuang stubble yang ada instead menggunakan shaver (sepatutnya), well saja nak try. Tapi memang sakit. Sampai tengah menaip ni pun masih terasa. Hahaha...


Oh yea...what is my confession? Matila sampai hujung post pun tak confess apa-apa.

Oklaa...I have confession to make. I admit that I am suffering from inferiority complex. Yes. Finally I figure out what is my problem.

4 orang telah memberi komen yang sengal!:

rizz said...

alah siann die ulser..rizz pnh rase tu..hurmm joey p klinik laa

Mr Final said...

eh nape blog ko x ske letak tajuk entry eh...

princeshetaki said...

inferiority complex tu camne ek joey??

explanation plis...pliss... ahhaa

Amirul said...

ha..
baru aku perasan..
kau tak tulis tajuk eh untuk setiap entri kau ni?

 
Copyright Joey Yang Sengal!! 2009. Powered by Blogger.Designed by Ezwpthemes .
Converted To Blogger Template by Anshul .